Virusrensning


Du är här: Tjänster  / Virusrensning

Avlägsnande av datavirus och spionprogram

Om din dator körs långsamt, fylls det med popup-fönster och oönskade program eller spelas det i allmänhet upp, det kan vara infekterat med virus, spionprogram eller adware. Lyckligtvis, ju tidigare du ger det en viruskontroll och skapar ett solidt datavirusskyddssystem, desto mindre risk kommer du att möta för långvarig skada
på din dator eller dina data.

Datavirusavlägsnande

Hur vet du om din dator har tagit ett virus? Några taltecken inkluderar:

 • långsam datorstart (eller icke-responsiv)
 • långsam lansering av programvara;
 • oönskade program lanseras automatiskt under start
 • Ökning av antalet popup-annonser som visas
 • svårighet att starta Windows;
 • spontan skärm fryser;
 • svårigheter att installera nytt antivirusskydd och,
 • automatisk omdirigering till andra webbplatser och annonser när du surfar på nätet.

I många fall kan borttagning av datavirus utföras av dig själv hemma genom att helt enkelt ta bort okända program och tillägg från ditt system. Vissa skadliga virus är dock avsiktligt utformade för att ytterligare integrera sig eller till och med förstöra ditt system om försök görs för att radera dem. Vissa är även utformade för att föröka sig och automatiskt göra kopior av sig själv när du försöker bli av med dem. Det är därför som många människor undviker risken och söker kompetens hos en professionell istället.

 

 

Vad är borttagningsprocessen för datavirus?

 • Först inspekterar vi din dator och bestämmer var virus, trojan, rootkit eller annan infektion kommer in. Var är källan?
 • Då tar vi bort viruset manuellt. Det här kan vara genom att ta bort det från Windows-kataloger eller andra mappar, samt registrerings- och startposter.
 • Hur vi handlar om den manuella borttagningsprocessen kommer att omfatta många åtgärder: radera filer, driva egna verktyg, virusskanningar och en omfattande testprocess.
 • Tidpunkten tar vanligen en till flera timmar, beroende på antalet virus och naturen hos infektionen.
 • Efter virusavlägsnandet installerar vi ett 1 års gratis abonnemang av virusavlägsningsprogram så att du skyddas framåt.

Kommer jag att förlora mina filer?

Avlägsnande av datavirus är en process där vi strävar efter att avlägsna infektionen. Som sådan orsakar det inte filavlägsnande eller hårddiskformatering. Med det sagt om ditt operativsystem är skadat från viruset, så skulle vi se till att återställa dina filer först och sedan installera om operativsystemet. Bottom line, vi kommer att se för att rädda dina filer så det finns ingen filförlust.

Sättet vi jobbar på – bästa praxis

Ibland finns felet där man minst anar det. Istället för att du slösar tid på att gissa var problemet finns, så hittar vi det snabbt med vår noggranna felsökning. Därefter gör vi nödvändiga åtgärder och återställer sedan dina filer, såvida en säkerhetskopiering kunde göras innan reparationen.

Du vet väl om att vi har hemkörning för 399 kr? Du slipper då släpa din dator hit och vi lämnar tillbaka den när den är färdig, vanligtvis efter 1-3 arbetsdagar.

                      Laga din dator snabbt och enkelt med oss. Boka reparation online på vår sida, i vår app eller ring oss på 08-121 486 99